Bygging av rack

Her kan nybegynnere og "ferskinger" innen lydbransjen stille spørsmål og kanskje få svar på ting man lurer på. Ingen spørsmål er for dumme!

Moderatorer: Rune Skramstad, Mads Størkersen

Bygging av rack

Innlegg Jørgen Larsen » 08 Mai 2012, 10:33

Hei!
Jeg skal for første gang bygge et rack som skal stå som fast installasjon i et forsamlingslokalet, og derfor spør jeg dere om råd:


1: Jeg regner med at det kan bli fort varmt i et sånt rack, er det anbefalt å sette inn et ventilasjonspanel(http://www.rufo.no/products/ventilasjonspanel-1u-) eller har ikke dette så mye å si?

2: Jeg har 3 trådløse mottager som skal inn i racket. Jeg regner med at jeg ikke kan montere antennene bak inni racket, men må finne på en annen løsning. Har dere noen forslag til hvordan jeg kan løse dette?

3: Racket som jeg skal sette opp skal bestå av:
- 1 fx
- 2 comp
- 1 grafisk eq
- 3 trådløse mottagere

Hva er mest hensiktsmessig å sette øverst-nederst i racket?

Veldig takknemlig for svar!

Mvh
Jørgen
Jørgen Larsen
Newbie
 
Innlegg: 4
Registrert: 26 Feb 2012, 15:43

Re: Bygging av rack

Innlegg G-Sun » 10 Mai 2012, 21:36

1: Luft er bra, men det finnes flere måter å gjøre det på.. litt luft mellom boksene, hull på siden etc. Panelet du linker til funker sikkert bra

2 og 3: Dette finner du sikkert best ut av selv :)
G-Sun
Newbie
 
Innlegg: 14
Registrert: 14 Sep 2011, 19:55

Re: Bygging av rack

Innlegg Glenn Andre Carlsen » 13 Mai 2012, 17:10

Når du lurer på hvordan du bør bygge det, bør du ta hensyn til vekt. Det tyngste i bunn, og det letteste på toppen? Slik får du et rack som står stødig.
Spørs på mottakere og sender, men du kan jo kjøpe antennekabel og et par wideband antenner? Disse antenne kan man som regel sette på f.eks et mikrofonstativ, eller fastmontere i lokalet hvor det er egnet.
mvh
Glenn Andre H Carlsen
Glenn Andre Carlsen
Active Member
 
Innlegg: 92
Registrert: 25 Feb 2009, 03:05

Re: Bygging av rack

Innlegg Øyvind » 10 Jun 2012, 00:00

Vet ikke hvor relevant tips fortsatt er, men her kommer noe fra meg i hvert fall.

1: Så lenge racket er lukket på baksiden, så er det vanlig med 1 U ventilasjonspanel per forsterker. De komponentene du skal sette inn produserer jo ikke så mye varme. Således kan du nøye deg med 1 U.

2: I vår kirke har vi antenner i racket uten vinkel, altså med retning ut bak. Som alternativ kan man for eksempel bruke antennekabel til fastmontert antenneforsterker på veggen. Behov for antenneforsterking avhenger jo av rommets størrelse.

3: Fra øverst til nederst ville jeg ha plassert følgende:
Mottakere
Fx
Comp
EQ

Idéen er at du plasserer det du trenger lettest tilgang på i forhold til å justere eller lese informasjon øverst da dette vil være mest synelig og lettest tilgjengelig.
For installert GEQ vil jeg på generelt grunnlag anbefale rackskinne foran innstillingene, så slipper du at "kreative" folk tukler.
Mvh Øyvind Bjørge
Øyvind
Active Member
 
Innlegg: 164
Registrert: 12 Apr 2007, 14:34
Bosted: Bergen


Gå til Nybegynner

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester

cron