Ruter til å styre dig. mikser.

Her kan du diskutere produkter

Moderatorer: Rune Skramstad, Mads Størkersen

Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg Hans-Martin » 29 Des 2012, 19:48

Hei!
Jeg har en Yamaha 01v digital mikser og har funnet ut hvordan man kan styre denne med en iPad.
Det jeg nå er ute etter er en ruter som ikke trenger nettverk for å fungere.
Altså en ruter som kan sette opp et eget lite nettverk, slik at PC og iPad kan kobles sammen. De kobles da til ruteren, og ingen av dem har nett. Kjøpte nylig en D-Link Dir-615 ruter hos netonnet.no, men får den ikke til å fungere slik jeg vil. Den fungerer helt fint til å ha som ruter i huset, men den fungerer altså ikke uten å ha internettkabel plugget i med nett i.

Ble fryktelig rotete skrevet, men håper dere skjønte noe av det. Noen som kan hjelpe meg med dette?
Hans-Martin
Newbie
 
Innlegg: 18
Registrert: 14 Des 2012, 21:48

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg Frode Trondahl » 29 Des 2012, 21:07

Har best erfaring med disse. http://store.apple.com/no/product/MC414 ... n?fnode=4d

Har hatt mye tull med nyere dlink og linksys rutere. Airporten, er helt rå på rekkevidde og ser ut til å alltid fungere.
Mvh
Frode Trondahl
Lydtekniker / Prosjektleder

Sjekk ut vår nye hjemmeside:
http://www.ehs.no
Frode Trondahl
Pro Member Silver
 
Innlegg: 1119
Registrert: 28 Nov 2003, 18:52
Bosted: OSLO/ Sørlandet en gang iblant.

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg Hans-Martin » 29 Des 2012, 21:26

Vil den fungere med windows da? Har ikke apple-pc.
Er også på utkikk etter en billig som mulig modell. Den vil nok ikke bli behandlet så pent da den trolig vil sitte i flight med miksern.

Ja, det er noe merkelig med D-link, altså..

Edit: Fant ut at den fungerer med windows-pc.. Men finnes det andre, billigere modeller? Trenger trolig ikke lengre rekkevidde enn 30 meter.
Hans-Martin
Newbie
 
Innlegg: 18
Registrert: 14 Des 2012, 21:48

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg Frode Trondahl » 29 Des 2012, 21:53

De har kun den modellen. Men den fungerer bra. 800,- er jo ikke mye for noe som alltid fungerer, er jo bare noen hundrelapper mer enn en dårlig dlink ruter.
Mvh
Frode Trondahl
Lydtekniker / Prosjektleder

Sjekk ut vår nye hjemmeside:
http://www.ehs.no
Frode Trondahl
Pro Member Silver
 
Innlegg: 1119
Registrert: 28 Nov 2003, 18:52
Bosted: OSLO/ Sørlandet en gang iblant.

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg Hans-Martin » 29 Des 2012, 22:04

Hmm, ja.. Har en ZyXeL ruter hjemme som faktisk kan opprette et nettverk uten å ha internett på det.
Skjønner ikke hvorfor ikke D-Link ikke vil fungere slik. Får vel returnere den og kjøpe en fra Apple.
Takk for tipset. :)
Hans-Martin
Newbie
 
Innlegg: 18
Registrert: 14 Des 2012, 21:48

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg hkh » 29 Des 2012, 22:28

Airportene er solide

Det er ganske viktig å ha en stabil ruter når du skal fjernstyre mikser, både yamaha og soundcraft - miksere kan fryse når nettet er ustabilt og man må koble på flere ganger i løpet av kort tid.
Håkon Holmås
hkh
Active Member
 
Innlegg: 110
Registrert: 11 Jun 2007, 00:30
Bosted: Bergen

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg Hans-Martin » 29 Des 2012, 22:37

Ja, har prøvd å koble iPad og PC til nettet vi har hjemme, men så fort noen andre går på f.eks. sol.no, begynner faderene å hakke oppover. De går på en måte ikke "smooth", de hakker seg oppover.. Regner med at jeg blir kvitt dette når jeg får et nett uten noen forstyrrelser..

Men noe som er vesentlig, som egentlig hele tråden handlet om.. Kan Airport opprette et trådløst nettverk uten internett? Slik at jeg kan ta med ruteren, miksern, pcen og ipaden ut og styre trådløst der? Uten å faktisk ha internett.
Hans-Martin
Newbie
 
Innlegg: 18
Registrert: 14 Des 2012, 21:48

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg Frode Trondahl » 29 Des 2012, 23:21

Ja det kan Airporten. Bruker den kun uten internett på flere av våre miksere.
Mvh
Frode Trondahl
Lydtekniker / Prosjektleder

Sjekk ut vår nye hjemmeside:
http://www.ehs.no
Frode Trondahl
Pro Member Silver
 
Innlegg: 1119
Registrert: 28 Nov 2003, 18:52
Bosted: OSLO/ Sørlandet en gang iblant.

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg wessien » 02 Feb 2013, 03:56

ALLE routere kan brukes uten internet. :D Routeren deler jo bare ut DHCP addresser til pc/mac/ipad osv.. i den ip rangen du har satt opp.
-- Kristian W. Lien --
wessien
Newbie
 
Innlegg: 8
Registrert: 31 Des 2008, 20:37
Bosted: sogndal

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg Hans-Martin » 02 Feb 2013, 14:17

Det var det jeg også trodde, men denne kan tydeligvis ikke det, den MÅ ha internett plugget i for å få logget seg på.
Hans-Martin
Newbie
 
Innlegg: 18
Registrert: 14 Des 2012, 21:48

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg Per G. Søvik » 08 Feb 2013, 17:56

Hans-Martin skrev:Det var det jeg også trodde, men denne kan tydeligvis ikke det, den MÅ ha internett plugget i for å få logget seg på.

Så hvordan kommer den seg på internett hvis internett må være oppkoplet for at du skal kunne logge deg på for å konfigurere internett-oppkoplingen?
ALLE routere kan konfigureres til å virke uten internett.
De mest vanlige feil som gjøres er at man ikke har alt utstyr på samme subnet og at man forsøker å kommunisere via wan-porten.
Per G. Søvik
Active Member
 
Innlegg: 63
Registrert: 15 Nov 2009, 13:39

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg Hans-Martin » 20 Feb 2013, 19:58

Jeg kan koble ruteren direkte til pcen min, via nettkabel og konfigurere den derifra, om det var det du mente.
En annen ting er at den ikke vil ta i mot internett "direkte" fra "telefonlinja", eller hva det er som er første ledd i dette.
Den vil kun ta i mot internett, og da bringe det videre, om det er igjennom en ruter først.

Så for å bruke den hjemme, må jeg først ta internett fra "grunnen" inn til en ruter, kabel utifra den og videre til denne D-link ruteren. Merkelig. Men om noen vet om en løsning har jeg veldig lyst til å høre den. :)

OBS: Med å "logge seg på", mente jeg å komme på internett, ikke logge på for å konfigurere ruteren.
Hans-Martin
Newbie
 
Innlegg: 18
Registrert: 14 Des 2012, 21:48

Re: Ruter til å styre dig. mikser.

Innlegg lydformidleren » 13 Mar 2013, 18:58

Jeg sliter også med d-link router.

Jeg har satt den opp med kabel inn i lan-porten og alt virker ok. Så kopler jeg til mix, kopler cat5 inn i lan-porten på router og forsøker å kople meg til nettet med ipad. Det som skjer da er at det dukker opp en side på ipaden som sier at nettverket ikke er koplet til internett og at jeg må kontakte administrator for å fikse problemet.

Noen som vet hva som er galt?
Lydformidler Hogne Helgesen
lydformidleren
Newbie
 
Innlegg: 14
Registrert: 02 Mar 2011, 12:04


Gå til Produkter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest