"Hjemmestudio" - nybegynner

Alt innen lydstudio

Moderator: Mads Størkersen

Svar
JohnnyRubber
Newbie
Innlegg: 1
Registrert: 09 jan 2012, 12:07

"Hjemmestudio" - nybegynner

Legg inn av JohnnyRubber » 10 jan 2012, 09:16

Hei godtfolk!
Har seg sånn at kreativiteten som oftest sniker seg inn i de sene nattetimer, og andre forferdelige tidspunkt. Når jeg kommer på øving har jeg som oftest glemt riffa, og det blir bare et mer og mer kjent faktum at ting jeg lager plutselig forsvinner fra minnet. Tenkte da at et lite "hjemmestudio" kunne hjelpe på dette, slik at jeg faktisk får spilt inn og kan høre på det senere. Er jo også litt gøy å kunne høre etter forbedringspotensiale også. Her trenger jeg litt hjelp fra dere! Er ikke ute etter noe top-notch, fantastisk bra studiogreier, men det må låte greit. Er helt fersk og grønn på det området her.

Har funnet frem til at Steinberg Cl1 og sE Electronics X1 er svært billige og visstnok skal fungere helt greit, men jeg har fortsatt til over å høre erfaringer om disse! Er det noen her på forumet som har disse/har hatt og kan anbefale dem? Vil du anbefale noe annet i den prisklassen?
Og, vil mikrofonen fungere greit til å ta opp vokal også? Hovedsaklig skal den brukes til å ta opp gitarspor, men det er greit å ha muligheten til å ta koble akustisk'n rett i lydkortet og synge med om jeg føler for det. Er ikke så utrolig kravstor, så lenge det ikke høres ut som det er tatt opp på en iPad!

Burde absolutt ha noen monitor-klokker også. Er disse (http://www.sound1.com/portal/asp/produk ... kt_ID=5413) heftige for prisen? Vil jeg få en realistisk og nøytral lyd?

Alle tips, triks, anbefalinger og forslag blir tatt imot med _stor_ takk. Fint med generelle tips til innspilling av slike ting også :D

Tor G Kjøllesdal
Active Member
Innlegg: 62
Registrert: 19 sep 2008, 09:30
Sted: Måløy, Sogn og Fjordane
Kontakt:

Re: "Hjemmestudio" - nybegynner

Legg inn av Tor G Kjøllesdal » 23 jan 2012, 16:16

Hei

Jeg syns det virker som en gode løsninger du har funnet. Eneste kommentaren jeg har er at det er vel ikke anbefalt å mikse med hodetelefoner. Men for grovarbeid går det bra. Du kan jo vurdere å prøve Focusrite VRM Box i tillegg. Eller vurder et par rimelige studiomonitorer som
Alesis M1 Active 520, M-Audio BX5a eller Fostex PMO5. Det finnes mye annet der ute også. Kanskje du finner noe brukt som er rimeligere også. Da er de skikkelig innspilt ;)
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Arthur C. Clarke, "Profiles of The Future", 1961 (Clarke's third law)

http://www.audioteknikk.net

G-Sun
Newbie
Innlegg: 14
Registrert: 14 sep 2011, 19:55

Re: "Hjemmestudio" - nybegynner

Legg inn av G-Sun » 06 feb 2012, 20:07

sE Electronics X1 fungerer sikkert fint den.
Ellers selger jeg en CAD M179 her. Dette er en knallmik til prisen.
Uansett en det stor fordel med akkustikkbehandling i rommet du skal bruke.
Evt. noe ala sE Reflextion Filter.

Svar