trenger lydkort med USB eller firewire..

Alt innen lydstudio

Moderator: Mads Størkersen

trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg yngve nymoen » 27 Jan 2010, 10:31

Hei, jeg har et lite hjemmestudio med laptop, derfor trenger jeg lydkort med USB
eller FW. Jeg har tenkt meg 10-16 inn samtidig.
Noen som har et brukt til salgs, eller noen som har forslag og anbefalinger til meg?

Har en ny og kraftig laptop.
93868612
yngve nymoen
Newbie
 
Innlegg: 9
Registrert: 21 Jan 2010, 14:54

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg Atle Aamodt » 27 Jan 2010, 11:07

Jeg rimelig overbevist om at laveste pris for høyeste lydkvalitet får du ved å kjøpe en brukt Digi002 rack, eller en av de andre interfacene som kan oppgraderes av Black Lion Audio. www.blacklionaudio.com. Selv har jeg en Digi002 rack samt et par Alesis AI3, oppgradert hos disse folka. Jeg er mildt sagt MEGET fornøyd.
Atle Aamodt
Atle Aamodt
Active Member
 
Innlegg: 206
Registrert: 13 Jul 2004, 18:09

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg Tor G Kjøllesdal » 30 Jan 2010, 10:05

Jeg vil anbefale Focusrite sine nye løsninger som er blitt veldig spennende og innovative.

Denne: http://www.lydrommet.no/artikkel/produk ... l?id=26092
Pluss denne: http://www.lydrommet.no/artikkel/produk ... l?id=26139 eller denne: http://www.lydrommet.no/artikkel/produk ... l?id=26194

Eller en veldig rimelig variant. To stk. av den noe eldre: http://www.lydrommet.no/artikkel/produk ... l?id=25823

Jeg bruker 26 i/o versjonen av sistnevnte og er fornøyd med det. Lyden er det absolutt ikke noe å si på. Softwaremikseren kunne vært smartere. Men det er rettet på i de nye modellene.

Har du innspillingssoftware?

Det er så mye forskjellig å velge mellom. Men hvis det er sparekniven som gjelder kan jeg anbefale Reaper. http://www.reaper.fm/ som kan fåes til noe få hundrelapper og har en del gode innebygde plugins. Upåklagelig lydkvalitet og prosessering. Kan og anbefale Cubase Essential 5 http://www.steinberg.net/en/products/mu ... tial5.html Begge kan utvides med VST plugins som kan kjøpes så dyre du vil eller laste ned mange gode gratis plugs. Her finner du det meste: http://www.kvraudio.com/plugin-ranks.php?show=50

Vil anbefale å prøve disse: http://varietyofsound.wordpress.com/vst-effects/ Helt gratis med sjel og prokvalitet.

Hvis du går for Digidesigns 002 med tilbehør får du og med softwaret ProTools. Digidesign er "industri standard" blitt nesten. Dyrere en mye annet. Ikke nødvendigvis bedre lyd. Men noe bedre stabilitet.

Du er uansett ganske trygg hvis du går for noe brukt i fra: MOTU, RME, Focusrite, Presonus eller Digidesign. Finnes nok enda flere bra også. Det mest vanlige oppsettet for ditt behov er et lydkort med 8 analoge i/o og i tillegg minst 8 kanaler ADAT i/o. Pluss en ADAT ADDA converter. Du kan jo kombinere utstyr fra forskjellige produsenter hvis du finner noe som passer deg på bruktmarkedet.

Lykke til i jakten!
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Arthur C. Clarke, "Profiles of The Future", 1961 (Clarke's third law)

http://www.audioteknikk.net
Tor G Kjøllesdal
Active Member
 
Innlegg: 62
Registrert: 19 Sep 2008, 09:30
Bosted: Måløy, Sogn og Fjordane

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg Tor G Kjøllesdal » 02 Feb 2010, 06:59

Du kan forresten høre hvordan det kan låte med Saffire Pro 26 el. 10 i/o her:
http://audioteknikk.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=13&Itemid=8

Saffiren er brukt på låta Angel Eyes.
Den andre låta som ligger der er spillt inn på et gammelt SEK'D ARC88 kort i 16bit og med en elendig preamp.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
Arthur C. Clarke, "Profiles of The Future", 1961 (Clarke's third law)

http://www.audioteknikk.net
Tor G Kjøllesdal
Active Member
 
Innlegg: 62
Registrert: 19 Sep 2008, 09:30
Bosted: Måløy, Sogn og Fjordane

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg yngve nymoen » 16 Feb 2010, 23:39

Jeg har sett på m-audio, focusrite og presonus. Jeg har også lurt på zoom R16 som er greit å ta med seg, men problemet der er at det ikke finnes så mange ut på den...
hjeeeelp!!! hehe
Jeg kjøper brukt om noen har :) 93868612
yngve nymoen
Newbie
 
Innlegg: 9
Registrert: 21 Jan 2010, 14:54

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg bblix » 17 Feb 2010, 00:40

yngve skrev:Jeg har sett på m-audio, focusrite og presonus. Jeg har også lurt på zoom R16 som er greit å ta med seg, men problemet der er at det ikke finnes så mange ut på den...
hjeeeelp!!! hehe
Jeg kjøper brukt om noen har :) 93868612


Zoom R16 er jo ypperlig til enkle opptak på inntil 8 spor, hvis kan leve med at det bare er 2 innganger som har fantommating. Ellers trenger du ekstern fantommating, som er uforholdsmessig dyrt i forhold til hva R16 koster.

Med to stk R16 koblet sammen med USB kan du ta opp på 16 spor samtidig.

Antall spor ut på R16 er vel ikke interessant? Du overfører alle filene/sporene fra SD-kortet til laptopen og mikser på den. R16 bruker du da bare som kontroller.

Blix
bblix
Newbie
 
Innlegg: 1
Registrert: 13 Jan 2009, 17:54

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg yngve nymoen » 17 Feb 2010, 16:13

Jepp, jeg har undersøkt endel, men kommet fram til at jeg trenger bedre løsninger.
Noen som kan selge meg focusrite pro 40??
yngve nymoen
Newbie
 
Innlegg: 9
Registrert: 21 Jan 2010, 14:54

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg Helge A. Bentsen » 17 Feb 2010, 16:16

yngve skrev:Jepp, jeg har undersøkt endel, men kommet fram til at jeg trenger bedre løsninger.
Noen som kan selge meg focusrite pro 40??



§1.1 Følg Namepolicyen
Lydforum har innført Namepolicy. Dette betyr kort og godt at alle registrerte brukere på Lydforum MÅ ha fult navn i "Nick" eller i Signaturen sin.
Helge A. Bentsen
Pro Member Gold
 
Innlegg: 1207
Registrert: 07 Mar 2004, 17:03

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg yngve nymoen » 21 Feb 2010, 13:12

Det som er det mindre bra med R16 er at jeg ikke kan koble enkeltsporene videre til mixebordet, tenker å bruke utstyret på øving også, ikke bare til innspilling :)
yngve nymoen
Newbie
 
Innlegg: 9
Registrert: 21 Jan 2010, 14:54

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg Per G. Søvik » 22 Feb 2010, 18:55

yngve nymoen skrev:Det som er det mindre bra med R16 er at jeg ikke kan koble enkeltsporene videre til mixebordet, tenker å bruke utstyret på øving også, ikke bare til innspilling :)

Er jo bare å stjele signal fra insert på mixeren, altså bruke preampene på mixeren og koble inn tjuvkabler på insert på de spor du vil ta opp.
Per G. Søvik
Active Member
 
Innlegg: 63
Registrert: 15 Nov 2009, 13:39

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg yngve nymoen » 27 Feb 2010, 20:01

Får vel likevel ikke tappet enkeltsporene?
yngve nymoen
Newbie
 
Innlegg: 9
Registrert: 21 Jan 2010, 14:54

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg Per G. Søvik » 01 Mar 2010, 11:23

Nei, du får jo ikke separate spor ut fra opptak, men er det noe stort poeng? Om du ønsker å bruke et enkeltspor fra opptak til å prøve eq, effekter osv. på hovedmikseren, så kan du jo klare det ved å bare spille av det ene (eller to) spor på de tilgjengelige utgangene fra R16 og kjøre dem inn på den rette stripa. For å spille sammen med playback av tidligere opptatte spor, mikser du opptakene på R16 og gjennom en stereoinngang på hovedmikseren.
Tror forresten det er mange multi in/multi ut tilgjengelig nå til en fornuftig pris, mener å ha sett flere ting fra Alesis bl.a. i en eller annen reportasje fra NAMM som jeg ikke klarer å finne igjen.
Per G. Søvik
Active Member
 
Innlegg: 63
Registrert: 15 Nov 2009, 13:39

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg yngve nymoen » 05 Mar 2010, 13:26

Jeg var nok ikke helt klar i hvorfor jeg ønsker like mange ut som inn...det har litt med liveopptak å gjøre blant anna. Koble videre fra kortet og inn i mixer.
Derfor havna jeg på focusrite saffire pro 40, men dette skulle vise seg å bli litt vanskelig sammen med windows 7. Jeg hørte at dette skulle være lett kompatibelt, men etter å ha fulgt alle beskrivelser fra focusrite.com har jeg kommet fram til at jeg må gjøre noe galt her...
Jeg kobler til firewireporten, kortet blir registrert tilkoblet, og så forsvinner det.
Får beskjed om no hardware connected...
Noen som har et tips her??? Jeh har lytta til preampene på kortet som stand alone stripe, og jeg er faktisk litt imponert.
yngve nymoen
Newbie
 
Innlegg: 9
Registrert: 21 Jan 2010, 14:54

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg Helge A. Bentsen » 06 Mar 2010, 12:36

Hadde det problemet på XP når jeg prøvde å mate kortet med strøm via FW. Forsvant når jeg kjøpte ekstern PSU.
Helge A. Bentsen
Pro Member Gold
 
Innlegg: 1207
Registrert: 07 Mar 2004, 17:03

Re: trenger lydkort med USB eller firewire..

Innlegg yngve nymoen » 07 Mar 2010, 15:07

Tror egentlig ikke det er nødvendig med mer PCU. Nå har jeg fått lydkortet til å koble inn over en lengre periode enn tidligere før dropout, så kanskje kommer det seg her etter hvert. Det har muligens noe med oppdateringer å gjøre??? noen som vet???
yngve nymoen
Newbie
 
Innlegg: 9
Registrert: 21 Jan 2010, 14:54

Neste

Gå til Studio

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron