1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Her diskuteres alt innen PA

Moderatorer: Rune Skramstad, Mads Størkersen

1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg OleWold » 10 Jan 2013, 19:52

Hei

Jeg har en singel Nexo Alpha E rigg (2x2) å lurer på hva andre ville gjort.
Subbene er 6Ohm og toppene er 8Ohm om noen lurte.

Jeg har i dag 2 stk xti 4002 på disse. Og trenger mer power.

Det jeg lurte på er:

Skal jeg handle meg 1 stk xti 6002 til subbene og bruke de 2 4002 på toppene

Eller handle 2 stk xti 4002 til og ha 1stk brokoblet pr del

Det er ca samme pris på 2 stk xti 4002 som 1 stk 6002

Jeg vet dette ikke er de beste forsterkeren men lurer på va som spiller best

Takker for svar ;)

Mvh
Ole Martin Wold
Du har ikke de nødvendige tillatelsene til å se vedleggene til dette innlegget.
Ole Martin Wold
OleWold
Newbie
 
Innlegg: 6
Registrert: 10 Jan 2013, 17:32
Bosted: Stavanger

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg Helge A. Bentsen » 10 Jan 2013, 20:15

Har du Nexo-prosessor?
Mixing sound is not rocket science, in fact, it's probably closer to voodoo.
Brukerens avatar
Helge A. Bentsen
Pro Member Gold
 
Innlegg: 1207
Registrert: 07 Mar 2004, 17:03
Bosted: Oslo

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg OleWold » 10 Jan 2013, 20:37

Ja nx241 er på vei. Har en gammel analoge nå.
Ole Martin Wold
OleWold
Newbie
 
Innlegg: 6
Registrert: 10 Jan 2013, 17:32
Bosted: Stavanger

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg OleWold » 10 Jan 2013, 20:45

Bilde
Du har ikke de nødvendige tillatelsene til å se vedleggene til dette innlegget.
Ole Martin Wold
OleWold
Newbie
 
Innlegg: 6
Registrert: 10 Jan 2013, 17:32
Bosted: Stavanger

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg hokeyh » 11 Jan 2013, 11:36

Har ikke prøvd nye XTI serien, men hadde en XTI4000 og den funka dårlige på de fleste subber jeg testa på.. Vet at 6xxx skal være mye bedre en 4xxx på sub, men på sub er det vel lab/powersoft eller eldre 30kg+ amper som gjør best jobb..

Du kommer jo langt billigere unna med en eldre, tyngre amp om ryggen/racket ditt tillater det.
Håkon Hetland
hokeyh
Newbie
 
Innlegg: 46
Registrert: 01 Aug 2011, 17:02

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg toraabe » 11 Jan 2013, 16:06

LAB fp6400 er også en jeg ville ha tenkt på :)
toraabe
 

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg OleWold » 11 Jan 2013, 18:13

En xti 6002 koster 13000kr og xti 4002 koster 5600kr helt hjem på døra
Så kan få 2 stk 4002 for det samme som 1 6002

er det bedre og ha 1 stk 6002 med 6ohm last pr kanal (2stk B1-18)
Enn 2 stk brokoblet xti4002 (1 pr sub)??

Er 6002'en bygget opp på en annen måte siden den er bedre på sub?

Crown Macro Tech i serien er de bra?

Lab fp6400 kostet vel 40k+ (litt i dyreste laget)
Powersoft koster jo en fot og en arm + halve kongerike
Ole Martin Wold
OleWold
Newbie
 
Innlegg: 6
Registrert: 10 Jan 2013, 17:32
Bosted: Stavanger

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg Rockaround » 12 Jan 2013, 04:12

Macro Tech 5000vz funker veldig bra til AlphaE subbene, mens 3600 er mye brukt til toppene. Det burde være mulig å finne disse brukt til omtrent samme pris som nye XTI6002, kanskje til og med til lavere pris. Camco Vortex 6 og LAB fp6400 er også mye brukt til AlphaE, og skal være mulig å få tak i brukt.

Selv har jeg brukt Yamaha T5N til AlphaE med bra resultat, men de koster vel rundt 30-35 lapper nye og er vel ikke så lett å finne brukt.
Arild Rønes
Rockaround
Active Member
 
Innlegg: 102
Registrert: 13 Jun 2008, 22:57

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg AnkerJ » 13 Jan 2013, 00:20

Jeg har nogle demo LAB forstærkere på hånden. Hvis i har mulighed for at hente dem i Danmark i vores butik, 10 min fra Danmarksbåden (Hirtshals) kan jeg sælge LAB fp6400, let brugte, men med FULD garanti fra LAB i 3 år, til 14.000,- + moms og LAB 10000Q til 29.500,- + moms. Eller Powersoft D2004 til 5500,- + moms, med 6 mdr. fuld garanti.

Hilsen Anker.
AnkerJ
Newbie
 
Innlegg: 31
Registrert: 27 Aug 2011, 09:13

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg Helge A. Bentsen » 13 Jan 2013, 18:29

Jeg hadde vært svært forsiktig med å bruke amper med innebygd prosessering og brokoblede forsterkere sammen med nexokontrolleren uten å sjekke det med Nexo først. Det er ikke alle produsenter som anbefaler slike løsninger.

I tillegg syns jeg resultatene med brokoblete forsterkere er mindre tilfredsstillende enn ved å bruke en større forsterker.
Mixing sound is not rocket science, in fact, it's probably closer to voodoo.
Brukerens avatar
Helge A. Bentsen
Pro Member Gold
 
Innlegg: 1207
Registrert: 07 Mar 2004, 17:03
Bosted: Oslo

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg toraabe » 14 Jan 2013, 14:19

Jeg vet hvordan en LAB FB6400 låter og man kan få de brukt til en god pris som nevnt her i forumet
Samme priser gjelder jo også i sverige som vel mer eller mindre er " lab" land.....
toraabe
 

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg AnkerJ » 14 Jan 2013, 23:48

PS, selv om LAB er bygget i Sverige, så er de ejet af TC-Electronics, som jo er dansk....

Hilsen Anker
AnkerJ
Newbie
 
Innlegg: 31
Registrert: 27 Aug 2011, 09:13

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg toraabe » 15 Jan 2013, 13:20

Enda bedre ;)
toraabe
 

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg Tom Erik Stokness » 23 Jan 2013, 22:46

Helge A. Bentsen skrev:Jeg hadde vært svært forsiktig med å bruke amper med innebygd prosessering og brokoblede forsterkere sammen med nexokontrolleren uten å sjekke det med Nexo først. Det er ikke alle produsenter som anbefaler slike løsninger.

I tillegg syns jeg resultatene med brokoblete forsterkere er mindre tilfredsstillende enn ved å bruke en større forsterker.

Er mer skeptisk å blande amptypene innenfor samme system. DSP-amp til topp og analog-amp til sub.
Tom Erik Stokness
Pro Member
 
Innlegg: 496
Registrert: 25 Nov 2004, 08:30
Bosted: Nøtterøy

Re: 1 x crown xti 6002 + 2 x xti 4002 vs 4 x crown xti 4002

Innlegg OleWold » 19 Mai 2013, 12:35

Har nå kastet de 2 xti'ene på sjøen og kjøpt nye.
Lyden kan ikke sammenlignes. Kjøpte meg også 2 stk alpha s2 ekstra
Du har ikke de nødvendige tillatelsene til å se vedleggene til dette innlegget.
Ole Martin Wold
OleWold
Newbie
 
Innlegg: 6
Registrert: 10 Jan 2013, 17:32
Bosted: Stavanger


Gå til PA

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron