Side 1 av 1

Dmx problemer med lysbord

Lagt inn: 26 aug 2010, 14:11
av Dovent_Ekorn
Hei

Jeg har et Lightmaxx Lysbord og 2 Laserworld lasere. cs-400G og el-150R. Får til å legge til scener/chase etc. Problemet er at den røde laseren går på av seg selv. Den ligger på scanner 2. Har dmx verdi=17. Når jeg har tatt laseren av, og tar av scanner 2 så går laseren på igjen. Noen forklaring på hvorfor?

Re: Dmx problemer med lysbord

Lagt inn: 26 aug 2010, 22:09
av Tom Hansen
Er det samme feil hvis du prøver og sette den til scanner 1?

Re: Dmx problemer med lysbord

Lagt inn: 28 sep 2010, 18:21
av Dovent_Ekorn
Har ikke testet å skifte enda. Noen forklaring på hvorfor?


Jeg lurer også på en annen ting. Har noen røykmaskiner som har dmx. Vil de virke på vanlig måte på lysbordet? Lysbordet har egen røyk-input. Og egen knapp for "smoke". Vil jeg bruke faderene eller den egene knappen?

Re: Dmx problemer med lysbord

Lagt inn: 28 sep 2010, 20:39
av Tom Hansen
Smoke utgangen er beregnet for maskiner som styres via egen fjernkontroll. Den kobler bare ihop polene på utgangen, og er vel mest egnet for styring fra scenen. Det kreves 2*1,5mm2 for evt. forlengelse av styrekabel. (hvis det er standard euro plugg) DMX maskiner kan kun styres via fadere, og virker på samme måte som lysene. Mer fader=mer røyk.

Re: Dmx problemer med lysbord

Lagt inn: 05 okt 2010, 18:53
av Dovent_Ekorn
Takker

Jeg har ikke fått testet ut tingene, men det er slik som jeg trodde på forhånd.

Re: Dmx problemer med lysbord

Lagt inn: 06 okt 2010, 22:16
av Dovent_Ekorn
Testet nå. Det gikk mildt sakt dårlig.

1: Testet den røde laseren alene (på dmx=1). Funket ok når jeg brukte den, men når jeg tar av "scanner1" så begynner den å lyse.

2: Testet med en grønn laser, og den klarte ikke jeg å få koblet til en gang. Selv om jeg satt DMX=1 og så på laseren at det lyste "DMX-mode". (Bare grønn koblet til). Jeg har fått den grønne laseren til 1 gang. Men da måtte den ta opp scanner 1,2,3 og 4. Selv om det står at den bare skal ta 16 kanaler. Scanner 1 dekker jo 1-16.

3: Testet med røykmaskinen. Den har sånn at du setter opp hvilken adresse den skal være koblet til. Når jeg valgte den adressen til 1 så kunne jeg bruke scanner 1 og fader 1 på røykmaskinen. Prøvde da å sette adressen = 17 for å se om jeg fikk den over på scanner 2. Det gikk ikke. I stedet gikk den over på fader2 på scanner1.

4: Testet så å koble røde laseren og røykmaskinen sammen. Laseren dugde, men røykmaskinen bare gikk helt amok.

Siden ingen av de tingene virket, så regner jeg egentlig med at det enten er jeg som har gjort en "basic blemme". Eller så er det noe gale med mixebordet?

Jeg er nybegynner innen lys, men dette er så ulogisk :( Noen som vil hjelpe? Trengs mer info? Noe som du ikke forstår?

Re: Dmx problemer med lysbord

Lagt inn: 12 okt 2010, 14:42
av Tom Hansen
Er ikke så enkelt og si hva som kan være galt her. En feil som kan lage krøll er om mikseren er i "scene" modus, eller "channel" modus. Alternativet er og prøve en annen mikser for og sikre at det ikke er noe tull med den.

Re: Dmx problemer med lysbord

Lagt inn: 12 okt 2010, 21:49
av Hans A. Moen
Har du en slik lysmixer som må ha en 100ohms termineringskabel? Feil på den?

Re: Dmx problemer med lysbord

Lagt inn: 13 okt 2010, 10:45
av Tom Hansen
120 ohm, skal den være. Jeg har den med, men bruker den nesten aldri.

Re: Dmx problemer med lysbord

Lagt inn: 21 des 2010, 18:04
av Dovent_Ekorn
Hei

Jeg har funnet løsninger på alle tingene nå. Øvelse gjør mester. :lol: Trengte bare litt mer tid med bordet. "Blemmen" jeg gjorde var at jeg ikke leste manualen til bordet og utstyret godt nok. Takk for input.

Røykmaskinen vil av og til ikke inn på riktig kanal. Røde laseren går fortsatt på av seg selv dersom det ikke er noen kanaler aktive("markert"). Den grønne laseren funker kjempe bra.